Stacks Image 2430
Stacks Image 2433
Stacks Image 2436
Stacks Image 2439
Stacks Image 2398
Stacks Image 2401
George Zabetas Tribute is een groep ontstaan uit liefde voor de muziek van George Zabetas, een groot vernieuwer op het gebied van de bouzouki. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest charismatische bouzoukispelers uit de geschiedenis. De composities van Zabetas zijn bijzonder uiteenlopend en bieden ruimte voor improvisatie. Zijn bekendste stuk, dat wereldwijd doorbrak, is de Sirtaki. Met Zabetas Tribute willen we niet alleen zijn muziek vertolken, maar er ook een eigen kleur aan geven. Invloeden uit de jazz, latin en pop zijn nooit ver weg. Hierdoor klinkt het verrassend fris. We hopen op deze manier zijn muziek weer op de voorgrond te brengen.
Het project wordt gedragen door zeven muzikanten. Stratos en Michael Stabourlos (bouzouki), Dimitris Tsimbiropoulos (zang), Lazos Chrisostomou (zang/gitaar). De laatste drie muzikanten - Niko Deman (piano), Rui Salgado (contrabass) en Chryster Aerts (drums) kennen elkaar van de groep Hijaz. Klik hier om naar de website van Hijaz te gaan.
Zang: Dimitri Tsimbiropoulos
Lazos Chrisostomou
Bouzouki: Stratos Stabourlos
Michael Stabourlos
Gitaar: Lazos Chrisostomou
Piano /Keys: Niko Deman
Contrabas: Rui Salgado
Drums /percussie: Chryster Aerts

Stacks Image 2416

Art Base, 10 mei 2013

Contact

Heilige Geestmolenstraat 54
9160 Lokeren, Belgium

i.ellines@hotmail.com
0474 49 53 00
093 48 51 85

website security
I Ellines NPO

I Ellines is a Greek community with Belgian and Greek musicians.The purpose of this non-profit organization is to bring the Greek culture closer to the people.