Stacks Image 2141
Stacks Image 2144
Stacks Image 162
Stacks Image 2148
Stacks Image 860
Stacks Image 854
George Zabetas Tribute is een groep ontstaan uit liefde voor de muziek van George Zabetas, een groot vernieuwer op het gebied van de bouzouki. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest charismatische bouzoukispelers uit de geschiedenis. De composities van Zabetas zijn bijzonder uiteenlopend en bieden ruimte voor improvisatie. Zijn bekendste stuk, dat wereldwijd doorbrak, is de Sirtaki. Met Zabetas Tribute willen we niet alleen zijn muziek vertolken, maar er ook een eigen kleur aan geven. Invloeden uit de jazz, latin en pop zijn nooit ver weg. Hierdoor klinkt het verrassend fris. We hopen op deze manier zijn muziek weer op de voorgrond te brengen.
Het project wordt gedragen door zeven muzikanten. Stratos en Michael Stabourlos (bouzouki), Dimitris Tsimbiropoulos (zang), Lazos Chrisostomou (zang/gitaar). De laatste drie muzikanten - Niko Deman (piano), Rui Salgado (contrabass) en Chryster Aerts (drums) kennen elkaar van de groep Hijaz. Klik hier om naar de website van Hijaz te gaan.
Zang: Dimitri Tsimbiropoulos
Lazos Chrisostomou
Bouzouki: Stratos Stabourlos
Michael Stabourlos
Gitaar: Lazos Chrisostomou
Piano /Keys: Niko Deman
Contrabas: Rui Salgado
Drums /percussie: Chryster Aerts

Stacks Image 2370

Art Base, 10 mei 2013

Contact

Heilige Geestmolenstraat 54
9160 Lokeren

info@iellines.com
0474 49 53 00
093 48 51 85

website security
I Ellines vzw

I Ellines is een Griekse vereniging bestaande uit Belgische en Griekse muzikanten. Het doel van deze vzw is om de Griekse cultuur dichter bij de mens te brengen.